Sluiten

Categorieën

Filters

  Het 4 fasen Dieet

  Wat is het suikerarm/ eiwitrijk 4 fasen dieet?

  Het suikerarm dieet, ook wel koolhydraatarm dieet genoemd, is een bewezen en succes dieet met een simpel principe. Beperken van koolhydraten (suikers) en deze in je voeding vervangen door eiwitten. Omdat je meer eiwitten tot je neemt, zal je dan op de juiste manier afvallen. Met behoud van spiermassa en verlies van vetten. Je hoeft niet minder te eten, maar anders en daar helpen wij je mee. Door het achterwege laten van koolhydraten en suikers zijn na ongeveer 3 dagen alle suikers in het lichaam opgebruikt. Het lichaam gaat dan de vetreserves verbranden. Dit word ketose genoemd. Ketose kenmerkt zich door verhoogde focus en energie, meer dorst, ook kan slechte adem optreden (indicator dat u in ketose bent) constipatie kan optreden (neem voldoende groenten voor hun vezels) Doordat je tijdens het dieet eiwitrijke producten eet, zorg je dat je spiermassa behouden blijft en spiermassa helpt weer met het verbranden van lichaamsvet.

   

  Fase 1: de startfase           

   

  Fase 1 is de belangrijkste en eerste stap naar uw streefgewicht. In deze fase zult u versteld staan van het resultaat dat binnen korte tijd,  bereikt kan worden.

  In fase 1 van het suikerarm dieet eet u elke dag 5 Proslank suikerarm producten aangevuld met 300-500 gram toegestane groenten (zie groentelijst). Het is belangrijk dat de koolhydraat inname beperkt wordt tot maximaal 45 gram per dag waarvan maximaal 20 gram suikers. Deze fase vertegenwoordigd het grootste deel van uw gewicht verlies binnen het proteïne dieet. Hoe lang u in fase 1 blijft, is afhankelijk van hoeveel u wilt afvallen en uw persoonlijke streefgewicht.

  Tijdens fase 1 is het drinken van voldoende water belangrijk, dit zal ervoor zorgen dat de afvalstoffen die vrijkomen bij de vetverbranding, snel uit het lichaam worden verwijderd.

  Extra bewegen word in fase 1 niet aangeraden.

  Daarnaast is het belangrijk dat je in fase 1 alle overige koolhydraten, suikers, vetten en alcohol vermijdt. Dus ook geen pasta’s, fruit, brood, rijst, aardappelen, etc. Dit zal de ketose en het dieet verstoren!

   

  Fase 2 : de balans fase

   

  Tijdens fase 2 van het proteïne dieet wordt de avond eiwitmaaltijd vervangen door een gewone maaltijd met vis of vlees en groenten en minimale koolhydraat inname.

  In fase 2 van het proteïne dieet bestaat elke maaltijd uit een eiwitrijke maaltijd aangevuld met toegestane groenten (zie onze groentelijst). Door de porties met toegestane groenten iets groter te maken en kleine hoeveelheden koolhydraten toe te voegen kan men zien hoe het lichaam reageert.  De koolhydraten kunnen dan in de vorm van 2 aardappels of een handje vol rijst gebruikt worden. Het drinken van voldoende water blijft een belangrijk onderdeel van het proteïne dieet, ook in fase 2.  Als u het dieet exact volgt zult u nog profiteren van de ketose die u in fase 1 bereikt heeft. Deze is door het stapsgewijs toevoegen van kleine hoeveelheden koolhydraten niet meteen helemaal weg.

  Doordat u in deze fase langzaam overgaat op ‘normaal’ eten zal er wel weer meer van uw eigen discipline geëist worden. Want de grenzen zijn iets minder duidelijk dan in Fase 1 en de verleiding om een extra aardappel of de portie rijst groter te maken ligt weer op de loer.

  Fase 2 Belangrijke tips

  – Minimaal 2 liter water (Koffie mag wel, maar bij voorkeur cafeïne vrij en groene thee)

  – Denk aan voldoende groente (zie groentelijst)

  – Rustig bewegen (wandelen of fietsen) maximaal 30 minuten per dag

  – Neem voldoende tijd tussen de maaltijden, minimaal ruim twee uur.

  – Eén eiwitrijk tussendoortje per dag mag

  Zeker niet doen: Alcoholische dranken, melk, frisdranken, oplosdranken en zeker niet minder gaan eten.

   

  Fase 3 : de stabilisatie fase

   

  Tijdens fase 3 van het proteïne dieet wordt het ontbijt vervangen door een broodmaaltijd. Er worden dan weer wat koolhydraten en suikers genuttigd.

  Minimaal 2 liter water (Koffie mag wel, maar bij voorkeur cafeïne vrij en groene thee)

  – Denk aan voldoende groente (zie groentelijst)

  – Rustig bewegen (wandelen of fietsen) maximaal 60 minuten per dag

  – Neem voldoende tijd tussen de maaltijden, minimaal ruim twee uur.

  – Blijf het aantal maaltijden met eiwitten nauwkeurig tellen!

  Met mate: Alcoholische dranken, melk, frisdranken, oplosdranken. Minimaal 2 liter water per dag!

  Alle soorten groenten zijn toegestaan in deze fase.

   

   

  Fase 4: gezonde manier van leven fase

   

  Tijdens de laatste fase van het proteïne dieet ga je over op normale voeding. Bijvoorbeeld een broodmaaltijd tijdens het ontbijt en de lunch en een normale avondmaaltijd. Als tussendoortjes worden nog steeds eiwitrijke supplementen gebruikt.

  Tijdens deze laatste fase van het eiwitdieet is het gewichtsverlies klein en verlies je het laatste stukje van het overgewicht. Deze fase is echter zeer belangrijk om het lichaam op een normaal voedingspatroon en energieverbranding te brengen. De inname van koolhydraten, vetten en eiwitten moeten in balans zijn met de energie die het lichaam verbruikt.

  Tijdens het doorlopen van alle fases moet u op een smakelijke manier ‘geleerd’ hebben om betere keuzes te maken omtrent u voeding.

   

  It’s a way of live, enjoy it !

                           

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »